onsdag den 29. oktober 2008

Navlepillende metateater

Der skal være mere end det!
Har netop set 'Stilhed før stormen' på husets teater. Oprindeligt en tysk forestilling om tre skuespillere der sidder og venter på at deltage i en paneldebat om hvorvidt man kan som tysker kan spille Hitler eller ikke. De har alle tre på et tidspunkt spillet Hitler i en film. Interessant udfordring for et dansk teater! Spændende koncept.
Skuespilpræstationerne var gode, især de to ældste. Men der skal være mere end det! Det handlede ikke rigtig om noget, der opstod ikke, som ellers forventet, spænding undervejs. De snakkede bare. Ind i mellem var det morsomt, andre gange interessante synspunkter. Men som teaterforestilling!?! var det uforløst.
Der skal være mere en bare et spændende tema og nogle interessante koncepter. Der skal være en historie og så skal den være opfindsomt lavet. Jeg mærker dybt i mig at jeg i teateret forventer fantasi. Jeg forventer at blive overrasket og imponeret samt provokeret til at tænke over ET ELLER ANDET. I aftenens forestilling bliver jeg hverken rigtig provokeret eller imponeret. Det er bare en jævn omgang suppe - hverken det ene eller det andet - teater for teaterfolk.
Det begynder ellers godt med lyden fra don carlos, et studie oplyst i pornorødt og en sal fyldt(!) med forventnindsfulde tilskuere (efter de fine omtaler). Spillerne kommer på scenen. Der er tavshed. I meget lang tid. Især den ældste af spillerne er sjovt klædt ud. Vi morer os. Så snart de begynder at tale breder dig sig snigende en stemning af tomme sætninger og meningsløshed. Efter tre kvarter ser jeg på mit ur og tænker "hvor længe kan de blive ved med det her!?!" endnu en halv time sidder jeg der før jeg slipper. Og så slap vi alligevel ikke helt, da min ledsager havde mistet sin cykelnøgle pludseligt, på mystisk vis. Vi ledte og ledte og endte med at spasere hjem. Dejlig tur gennem københavns kolde mørke gader en aften sidst i oktober. Den tur var aftenens højdepunkt. Hm.
Hvad der ikke slår os ihjel...

Ingen kommentarer: